Saturday, 28 February 2009

another tag

this one. . muhammad tagged me!
this is a picture of my family dinner outing with mama, angah and siti. abah is busy in bkt antarabangsa at the time so we ate out at Yong Tau Fu ampang. delicious! and very the full! this picture was taken by my sis. i noe, i am very the selekeh. but i dun care!!! hahaha :) anyway, it's quite fun if tagging is different a bit huh? :)

so ppl i tag
please post ur 6th picture in your 6th folder of pictures and describe bout it! :) make it really random and dun fake it!

i tag:
mat zaini
ateng
kema
dayah
evanna
mila ezlenda
surie
hafizuddin
atie
jimi

and any anynomous reader here!

untag me

Salam
I was tagged by ateng. yolah. here's everything!

Name Initial Matters!

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag some people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real . . . nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name: Nani
2. A four Letter Word: noun
3. A boy's Name: nordin
4. A girl's Name: nisa
5. An occupation: nurse
6. A color: night
7. Something you wear: nudung (hahahha)
8. A food: nuggets :P
9. Something found in the bathroom: nothing
10. A place: new zealand
11. A reason for being late: not in the mood for ur class, sir..
12. Something you shout: Nunga-nungas!!!
13. A movie title: never ending story
14. Something you drink: nutmeg tea
15. A musical group: nice stupid playground
16. An animal: naga :D
17. A street name: NO IDEA

18. A type of car: Nissan sylphi
19. The title of a song: nolita fairytale – Vanessa carlton


Button.

Don't get your heads up high. Hahaha. Cheers~
Let the tag cycle BEGINS!

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. ON SHUFFLE.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag ur friends AS MANY AS YOU WANT. :P
5. Everyone tagged as to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?

- Terima Kasih Cinta - Afgan

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
- Deeper Conversation - Yuna

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
- Dare You to Move - Switchfoot

HOW DO YOU FEEL TODAY?
- If I were a Boy - Beyonce

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
- Lagu Kita - Aizat

WHAT'S YOUR MOTTO?
- The little Things – Colbie Calliat

1.
WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
- Na├»ve – Lily Allen

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
- Sekali ini Saja – Glenn Fredley

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
- Nolita Fairytale – Vanessa Carlton

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
- Angel – Natasha Bedingfield

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
- Polaroid - Yuna

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
- The Man Who Cant be Moved – The Script

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
- Sampai Syurga – Faizal Tahir

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
- Far Away - Nickelback

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
- Sisa - Nitrus

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
- Kali Pertama - Nitrus

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR??
- Permintaan Hati - Letto

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
- Hujung Dunia - Nitrus

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
- Papa Mama - Hujan

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
- What About Now - Daughtry

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
- Lagu Untukmu – Meet Uncle Hussein

THE END. :D


25 Stoofs.


Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose people to be tagged . You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it's because I want to know more about you.

1. I hate Malaysian politics.

2. I want the new saga

3. I like to play paintball

4. Im on a diet. Pls dun give me food

5. I love paintball a lot

6. I am a compulsive blogger

7. I dun really fancy Spa-Q. OMG. Code switching

8. I love kittens!

9. I am good in swimming though Im big size

10. I hate to be away from my parents

11. I seldom stay late at nite

12. I can play futsal better than your girlfriend (maybe)

13. I love photographs, journalism, and arts!

14. I dun make up. I dunno how

15. I am very broke

16. I need some rest

17. I hate my assignments..ok la..i have to love em

18. I truly madly deeply love my friends

19. I hate typing tags - penat la

20. I dun really bother bout things

21. I love the morning tap water –very cold

22. I dun really fancy moving to kl but I have to

23. I am an English teacher-to-be

24. I want to study arts in ASWARA

25. I love md zaini




And Now I tag:


encik mat - the soulmate
Muhammad - the photographer
Maddy - military advisor :D

Kema - sang pencinta

Gda - bloggie freshie

Kalut - yeah another bloggie freshie

KChah - like kema said

Dayah - update blog kamu!

ejat - rumet ku!

Gda - hehe


Anyone!



Monday, 23 February 2009

main tembak-tembak

salam
hari tu aku ngn tesl friends-for-6-cool-years gi main bola cat atau lebih komersial, paintball.
memula nak main 100 pallets je, tapi oleh kerana syndrome first timer dan gian melebih dan meluap kami tambah lagi 200 pallets making it total = 300. main tak hengat dunia. 5 games, and it was so fun. memang ekstreme+ketahanan fizikal+mental. tapi, tadak sapa yang amik masa gambar tgh battle. sebab, sume org main. haha. malas nk ckp banyak, here are some random pictures.

ni masa nak habiskan pallets. suma dah penat

rehat antara game

ni field dia, luas, byk pokok pisang and agak mencabar gak la

rumet dan aku beraksi

itu sahaja yang boleh dipaparkan
gambar lebam dan luka-luka tidak boleh di tonjol, tapi lebam mmg banyak dan menyakitkan.
especially kepada rumet aku yang kene shortrange shot. memang lebam besar mcm bunga rafflesia. sian dia
however it is, lebam ke, luka ke, it was worth all the money, the bruises and the everything.
best bangat!
(the next day ramai mengadu sakit otot sebab banyak kena mancangkung. haha)

mahu tgk lagi tunggu aku upload kat facebook

Friday, 20 February 2009

seluar panas

hey
ada gadis pakai hot pants diparas aku
sangat mengancam dan sangat menarik
hot pants itu seperti mahu parallel dengan panties
macam pakai panties lah
dah la dia putih gebu!
mak aih
takpa la dalam asrama je pun kan

masalahnya
huhu
bukan aku tak suka
aku 'suka' amat melihatnya
hey
itu lebih bahaya.
cis.
gadis itu tak tahukah perempuan punya nafsu jugak (wpun bukan aku, aku tetap suka memandangnya berlalu pergi ke toilet)

gadis hot pants
kamu memang bisa bikin hidup guru panas!
huhu

maaf ya gadis hot pants. bukan mengutuk. cuma..ntahla..mata dan mulut susah nak tutup


p/s tapi kalau sidai baju di bawah pun pakai hot pants@panties yang mana asrama lelaki itu betul-betul mengadap, apa kejadahnya kan?

ecapism

hai ppl
for the escapism i'll show a picture of the cause for my big figure

aku mmg kuat makan

bye!

tari itu

mari kesini ikut tari ku
langkah kaki ku tuju padamu

mari kesini lihat senyumku
ikhlas buat jadi harimu

kelmarin kau mahu dengar suaraku
hari ini kau mahu lagi

lalu aku berikan tari
kerna suara kering jering

semalam kau rajuk di telingaku
lalu ku tarikan lagi lembut ayunanku

kau masih beku
dan aku masih menari

aku akan terus menari
hingga suhu mu sampai infiniti

nah
kau melebur sudah


p/s ini bukan entri lucah, hokei?

mari ber'ha-ha'.

salam
kala-kala sem akhir begini aku sudah pk perihal posting yang entah ke mana akan di campak nanti.
prinsip posting aku senang saja
1. asal tak jauh dengan bakal suami (gatai nak mampos ni)
2. tempat tu ada keperluan air untuk mandi dan basuh najis, i mean, beristinjak cara air. sebab aku tak reti nk beristinjak pakai batu. aduyai.

bukan demand nak dekat ngn bakal suami tapi kene pk gak, kalau bersuami sorang kat perlis sorang kat johor gila kopak kami nak kuar duit travel semenanjung semata-mata nak lepas rindu. kalau keja gaji 10k memang tak kisah la. terbang ja bila perlu.

ada kawan aku tanak dapat sekolah kampung and rural hulu banat. sebab, diorang nak mengajar dengan senang hati kepada budak-budak yang sudah agak pandai bahasa inggeris di bandar. itu pilihan diorang la kan, nak wat cemana, kalau hati tu dah tanak, buat pa nak paksa kan? tapi kalau diorang dapat gak posting kat hulu dunia, memang aku doakan diorang survive la. haha. aku? aku tak kisah. seperti yang aku kata tadi. asalkan ada ayor.

pastu ramai gak nak benti jadi teacher after five years kontrak ngan bahagian pendidikan guru. bagusla kat diorang, teruskan usaha mana tau leh jadi PTD ataupun bisnesmen berjaya. aku plak? aku rasa aku go with the flow la. cita-cita paling tinggi setakat ni ialah mohon mengajar english kat ASWARA. aku akan cuba. kalau tak dapat, aku jadi teacherla jugak. best ape? :)

yang bestnya, makin tua ni jadi makin matang woa. tulis pun benda separa ilmiah je. aku kurang tulis pasal percintaan aku sangat dah sekarang ni. sebabnya bukan aku tak suka tulis tapi aku rasa aku kena preserve sikit la story cinta aku n. lagipun, aku ngan mat dah jarang jumpa sangat. sibuk habiskan pengajian. tapi masih seperti dulu. tunggu nak menikah je. beberapa tahun lagi inshaallah. time tu, suka ati aku la kan nak tulis banyak-banyak pasal dia kan? excited la, dah kawin ;p

nanti aku dah posting aku tulis pasal anak-anak murid aku pulak. mana tau ada orang berminat nak membaca. haha.

dan oh ya. baju kurung adventure sangat mengalu-alukan rakan-rakan bacaan dan silent readers. tinggalkan la link korang ye.

anyway, baju kurung adventure masih berterusan dan akan diteruskan, walaupun dapat posting ke pulau bom-bom. aku usahakan.

sekarang zaman blogging. banyak betul blog sekarang. banyak gak yang best. ntah-ntah lepas ni it's gona be bigger. bagusla. teknologi, aku suka, tapi kadang-kadang, meruntuhkan manusia gak. haha :)

teruskan blogging ppl :)
huggies

Saturday, 14 February 2009

nani yang tertinggal

Salam
aku ada sedikit pengakuan di sini
aku pernah jadi pathetic di ruang siber
ketika tahun 2001-2004 begitu kalau tak silap aku
umur masa tu menjangkau 18 tahun
darah muda
gila
mahu perhatian
mahu bercinta
bercinta aja
mahu minat orang
mahu ada crush
mahu diminati orang
mahu kapel.
dan yang paling pathetic sekali,
aku lakukannya di ruang siber.
stupid betul aku ni.

entah ape yang aku pikir waktu tu, aku pun tak tau. sekarang aku tengok balik betapa bodoh dan pathetic-nya aku kala tu. main bantai je bagi namber fon dekat strangers kat mirc. kadang-kadang myspace. gambar aku kat myspace, jangan cakaplah. memang myspace habis la. mata bulat dengan muka kecut konon comel. yang paling penting, ambil gambar kena dari posisi atas. baru nampak comel. kan? korang pernah buat tak? jangan tipu. haha.

bila kenang balik, tak sanggup mengaku nani tu pernah wujud. aku rasa diri aku jijik gila. macam siol aja. nyesal. betul. series. aku nyesal pernah jadi nani yang dulu.
24 jam internet. mama abah suruh semayang memang liat gila. mengadap pc macam kena sampuk jin. main mirc, myspace dengan harapan ada orang ajak aku kapel. saiko gila nani ni. cam ape je? kalau amik gambar rasa macam comel habis tu upload cepat-cepat. sanggup pegi saiber kafe kalau intenet umah buat hal. lihat kesanggupan nani dulu.

untuk apa nani?
untuk cari pakwe (jijiknya tulis benda ni)
buat apa pakwe tu nani?
boleh jalan-jalan.
takde la lonely sangat.
best woa.
cet tetiap hari.
macam mane ko ngorat weh?
senang je, taruk gambar cecomel konon2 kat mespes.
ataupun frenster. tapi kalu maispes lagi menjadi. lagi hot beb.
and jangan lupa edit gambo tu. kasi perfek sket.

jahil jahil
aku taktau lah dari mana datangnya perangai jijik tu
aku rasa nak buang je dari hidup aku
tapi hakikatnya
aku tetap pernah pathetic gila dulu.

tengok diri aku yang sekarang
aku syukur gila aku tak teruskan hidup macam tu
bersyukur sangat aku dah delete maispes aku
maispes mainan budak-budak macam aku
bersyukur aku nak jadi cikgu
alhamdulillah
terima kasih tuhan

kalau aku tiada kesedaran mungkin aku dah berlayar jauh
hanyut ke pulau nista

dan sekarang aku dengar sesuatu yang seakan familiar sekali

kalut: anak murid perempuan aku, bukan nak belaja pun, ada henset sebijik, dapat keja kilang, ada pakwe yang tua sikit yang ada motor bleh bawak jejalan. cukup lah tu. tu impian hidup diorang.

syit.
memang macam tu jugak la anak murid aku kat labu besaq.

dat's what i call darah muda.
teringat diri sendiri bila kalut habiskan kata-kata tu.
(cuma aku beza dengan budak rural yang kami ajar tu, aku fully utilize teknologi)

i have gone through that but no one knows.
and now i tell u.

it's up 2 u to judge me.
i'm only human.

inferential meaning of joy

i know a story about friends

when friends eat together
they talk about all those things that matters
to their fun lives
and joy is the theme

the metaphor for friends would be 'body parts'
if something goes missing then you cannot function

'friends are like angels'
that would be the perfect simile

the setting could be anywhere
in our case, sungai petani is the place
and perhaps a lil bit of Tanjung Malim

i love all the characters in this story
they are lively
different
round characters
who develop from beginning to the end
all the 25 characters
all dynamic
all has tales of glory

the moral value would be
every connotations of
sharing
happiness
joy
sorrow
and many more others,
even dictionary cannot tell

paradox
and
many other literary elements
could be identified in the story

and the foreshadowing
remain unknown
because we could not see any

but hopes are high
and
dreams are big
we know everyone would make it

the most interesting part about this story is
it has no ending
if there is any
than life is, ending.

Tuesday, 10 February 2009

slumdog millionaire


salam
slumdog millionaire was a successful story. seeing the kids in the story reminds me of the Palestinians kids. I watched the movie twice. it was a long one, but still, i could have goosebumps watching it. (in fact, i could watch it with you for the third time)


just imagine your children or your relatives who had to suffer those ways. suffering is neverending in the world. the children continue to suffer, and situations get worsen.

learning literature has brought me to many countries in the world. it has brought me to many realisations too. before learning the big 'L', i am still under my coconut shell, dealing with myself, and pretending to be intelligent. rite. and moreover, movies has brought me further. it's a funny thing that i realised life is evolving. i evolved.

thanks to many authors who wrote such wonderful books, short stories, poems and plays like 'Fasting and Feasting, Things Fall Apart, Pride and Prejudice, Educating Rita, Death of a Salesman, mid summere night's dream, The Ancient Mariner and etc. (and thanks to mama for forcing me to enter the english teaching line. or not, realisations will still be vague, not until i reach the age of 60)

'there is no frigate like a book'

THERE is no frigate like a book
To take us lands away,
Nor any coursers like a page
Of prancing poetry.

This traverse may the poorest take
Without oppress of toll;
How frugal is the chariot
That bears a human soul!

- emily dickinson

p/s i always like books but i find it hard to stay focus on one coz i have insufficient time! gah

Monday, 9 February 2009

ingredients to a successful life/career

Salam

a bunch of 25 crazy future ESL teachers with attitude. i will miss everyone


just now during tutorial, our tutors, mdm shirley and mdm quinnie asked us about our ingredients to a successful life/career. everyone had a chance to give a noun. i had many nouns. as i am the last person (according to sitting arrangement) i had many options and i could just cancel out the ones that other people chose. and also, i managed to copy down everyone's ingredient. here's the list
kalut : optimism
Lian : development
Winnie : luck

In : motivation
Kas: spirit
riss : professionalism
milah : passion
g-da : confidence
Odah : motivation
Maddy : discipline

ejat : passion
Najat : patience
tqah : love

jeyanthi : determination
azmi : perserverence

wani : money
eva : myself
faiz : tenacity
wan : intelligence
christine : determination
camel : endurance

boy : passion
matt : hope
me, myself and I : friends
mdm quinnie : attitude
mdm shirley : attitude

why is maddy's one in green?
after the coming out with nouns, we did some calculation
it turned out that 'attitude' and 'discipline' scored 100 marks, which is the positive one.
that's really cool huh?

hey,
what do you call a class with 25 amazing, wonderful, wicked, bubbly and different people in it?
it's cohort 2, ipsah-upsi

as long as the name
we will forever remain in a long relationship
although time will come when we will part
in 3 months time

there'll be no more ping pongs in the afternoon
and no more nite outs at leboss or hotmas.

well
i just couldn't face that



we are so used to each other
that it would be so scary to watch everyone leave
syit
we're getting old
and we are parting.
god bless us all

Friday, 6 February 2009

sekali ini saja

Bersamamu
Kulewati
Lebih dari seribu malam

Bersamamu
Yang kumau
Namun kenyataannya tak sejalan

Tuhan bila masih ku diberi kesempatan
Izinkan aku untuk mencintainya
Namun bila waktuku telah habid dengannya
Biarkan cinta ini
Hidup untuk sekali ini saja

Bersamamu
Kulewati
Lebih dari seribu malam

Bersamamu
Yang kumau
Namun kenyataannya tak sejalan

Tak sanggup bila aku jujur
Hidup tanpa hembusan nafasnya

TUhan, bila waktu dapat kuputar kembali
Sekali lagi untuk mencintainya
Namun bila waktuku telah habis dengannya
Biarkan cinta ini
Hidup untuk sekali saja…

sunyisepi

aku tahu cinta itu tidak boleh memaksa
tidak bisa dipaksa

tapi saat kau kata
"tinggalkan aku sendirian sebentar"
lalu, aku, bagaimana?
apa yang harus aku lakukan di kala kau sendirian
dan kau tinggalkan aku sendirian?

haruskah aku berfikir
adanya kemungkinan
kau akan segera berkata
"nah aku kembali dari bersendirian.
kau boleh berkata-kata sekarang"

dari mana harus aku
terbitkan kekuatan?
di mana bahu itu
yang selalu ku basahkan dengan tangisan?

wahai bahu
aku mencarimu
di mana-mana
dan sekarang aku tidak jumpa
walau aku tahu bahu itu ada
tapi ia yang tidak mahu keluar bersama

wahai bahu
maafkan aku
kalau susah jadinya kamu atas perlakuan ku
ampunkan aku
jika basah jadinya kamu kerana air mata aku
kau tak selesa kan dibasahi aku?
kau rimas kan beratnya pikulan itu?

wahai bahu.
mahu lakukan apa aku sekarang?
menunggukah aku?
menangiskah aku?

lihat
kamu tinggalkan aku dengan persoalan.
lalu aku kesat air panas ini di bahu sendiri.

kasihan bahu sendiri.
bila sunyi baru diri sedar diri punya bahu sendiri.

dan akhirnya
langit jadi sunyi
sepi.

Wednesday, 4 February 2009

pendam

salam
sudah lama aku pendam apa yang aku ingin cakapkan ini
sudah lama. nah aku luahkan sekarang.

aku dengan jujur mahu bersuara bahawa perkahwinan besar-besaran mawi ekin (4 juta ka?) tidak relevan sama sekali.



yes, untuk semua, untuk sesiapa sahaja. ya tidak relevan. bukan kerana aku tak suka mawi, bukan kerana aku dengki ekin. buatlah perkahwinan orang biasa sebesar itupun akan aku bidas juga. ya, apa mawi boleh lakukan. dia hanya menurut kata. orang nak sponsor, kasilah. takkan nak tolak? rezeki dia, biarlah.

begitukah mawi? apa benarkah mawi tidak boleh menolak? mawi, oh mawi, kamu tidak punya mulutkah? kamu tidak punya kata sendirikah mawi? kamu tidak kah boleh berkata pada sponsor-sponsor kamu yang kaya raya itu "tak payahla sponsor kawin aku banyak sangat, apa kata duit sponsor itu saya dermakan pada tabung Gaza, atau rumah anak yatim?mahu tak wahai panaja?".

mawi. kamu lelaki kan? bukankah kamu idola? tapi sayang kamu tak cukup tegas.
mawi, aku minta maaf kalau guris hati kamu. ekin, aku minta maaf kalau guris hati laki kamu.
tapi aku cakap apa yang aku rasa. aku tau aku bidas kamu, macam lah aku ni sempurna. tapi, aku suka luahkan pendaman yang aku pendam ini. bukan nya aku benci kamu. cuma aku fikir, kerelevenan itu tidak ada, tidak wujud dan tidak paralel dalam perkahwinan ekstravaganza kamu.

mawi,
andaikata kamu baca,
kamu marahlah.
kamu samanlah.
negara kita demokrasi kan?

benda dah lepas pun.
pengajaran lah untuk yang masa hadapan ya?

oh ya.
aku rasa aku ingin nyatakan
aku kurang enak membaca suratkhabar utama dan majalah sekarang
kerana artis kegemaran ramai bertiub
berskirt pendek bawah bontot sikit lagi nampak
ya, atilia tu, dalam hip berita harian. jgn pakai begitu lagi ya. saya sakit mata.

dan tolonglah pereka kostum spa-q. tolonglah simpan aurat-aurat artis kita di kaca tv tu. negara kita sudah nampak kemajuan, tapi menunjukkan lebih kemunduran dari segi akhlaknya.

p/s aku suka tok mat kita dulu. ada peraturan dlm hiburan. rambut lelaki tak boleh lebih dr bahu dan skirt artis perempuan harus tidak atas dari lutut. sekarang, kita sudah lupa dan alpa. dan adik-adik kita ikut semuanya :(

dia cantik nya

salam
sekarang tengah sangat body conscious. geram sangat dengan lemak-lemak di badan ni. sedang berusaha kuruskan badan namun selalunya tak menjadi. tak cukup bersungguh agaknya, kan?

huh. macam-macam cara dan petua ai terai. menjadi ke tidak? ai pun tak menahu. ai rasa ai ni susah nak kurus. tapi ai kene try. kene try habis-habisan. yu ol doakan ai ye? and kalau jumpa ai, ketahuilah bahawa ai tengah berdiet. bukan sebab ai nak cantik dan tayang badan, tapi ai nak berasa ringan, dan ai nak menikmati pakaian yang mudah dibeli dengan saiz yang sederhana, supaya ai tak terkebil serata semenanjung malaya cari saiz paling muat. ai teruk kan?

cakap pasal gemuk kurus kan, ada mai fren cerita dia tengok iklan mana tah. dalam satu restoran ada dua gadis. seorang lawa cun melecun slim habis dan sorang lagi gemuk dan tidak berapa cun. pastu ramai la orang laki-laki yang masuk kedai tu. tiba-tiba perempuan cun tak hengat ni kentut busuk gila. tapi kan, semua orang pandang yang gemuk tu dengan pandangan disgusted dan jelek. kasihan dia. kerana dia gemuk dan tidak cantik, diskriminasi itu jatuh ke muka dia. persepsi apakah itu? persepsi bahawa orang cantik itu itu tidak kentut, mahupun dia kentut akan keluar bunga kah? dan yang busuk, yang disgusting itu mestilah sang gemuk yang sebenarnya wangi macam bayi?

ada lagi satu cerita yang berlegar di fster (mainan aku dahulu) tentang lelaki hensem dan huduh. 1. jika lelaki hensem menangis dia dianggap romantik dan lembut hati. tapi bila lelaki huduh nangis orang kata 'ngada-ngada lah dia tu'.
2. jika lelaki hensem derma wang orang kata dia pemurah dan prihatin. tapi jika lelaki huduh menderma orang kata 'eh, menunjuk lah tu'.

huh.
jahaat lah orang tu. macam dia bagus kan?
aku juga baca di majalah.
(ini lari topik sikit)
kenapa kita suka bergosip tentang artis?
sebab kita nak juga mereka ada masalah macam kita, orang biasa.
tu sebabnya kita suka bergosip pasal depa.
nak mereka setaraf ngan kita. haha. ok. kembali pada topik.

cantik. slim. slim, cantik.
tak cantik ka orang gemuk? busuk ke orang gemuk?
hmm..
tapi kan, kadang kala orang gemuk tu sendiri yang mengundang kutukan
kalau dah tahu gemuk, tak payah pakai ketat-ketat.
kalau dah tahu gemuk sopan lah sikit bila pakai skirt pendek.
tak kira orang gemuk atau kurus, jagalah tatasusila, jangan gediks tak bertempat. geli pulak.

kalau cantik itu perkataan untuk bukan zahirnya tapi dalamannya kan menarik?

tapi kan, kawan aku kata, rupa memang main peranan penting
jangan hipokrit, jangan berdusta la korang
aku pun sukakan sesuatu yang cantik

kalau dapat semua cantik kan bonus?
tapi kau takkan jumpa
walau dalam diri kamu

hanya Rasul sahaja menepati ciri-ciri cantik :)

mi amor

Daisypath Anniversary tickers