Friday, 26 November 2010

nikah nida

nak g nikah nida :)
jumpa lagi.
the baju kurung adventure nak naik flight like this. haha

Wednesday, 24 November 2010

shopping page saya :)

salam semua. hari ni nani nak promote shopping page nani.
FYI, Nani dan Mama jual inner, semuanya handmade oleh Mama. Entah macam mana mula, Nani suggest, terus Mama buatkan. Until now, ramai yang dah beli dari kami especially colleagues kami! selalunya sold out tau, tak sempat nk letak kat shopping blog. hehe :))
ape yang best pasal inner Nani ye?
1. Material tak panas
2. tak melekat di dahi (kalau nk bagi melekat sila ketatkan guna pin ye)
3. takde lubang di belakang (dijahit macam anak tudung biasa, ada ruang untuk sanggul anda)
4. tak sakit telinga, selesa sangat (inner yang nani beli sebelum2 ni selalu buat sakit telinga, tak boleh pakai lama2)
5. Handmade - kualiti terjamin sangat!
6. Takde kat pasaran coz kami buat sendiri semuanya !

ape lagi ye? hehehe. Nani selalu kecewa cari inner tak melekat, tetas la bagai, tak jadi jugak, pastu telinga sakit, so dpt pakai sekejap je.
Jadi kami cipta sendiri untuk kami pakai, tapi rasa macam nk buat berniaga, cuba-cuba :)
ok enjoy gambar nani pakai inner ni and lawatlah blog Nani yer? :))

http://modestmodishmuslimah.blogspot.com/


 ni masa g Pulau Tuba, Family day


 This is at Pasar Baru, Bandung. Last 2 weeks

 Kawah Putih, Ciwidey, Bandung. A must Visit bila g Bandung




Monday, 22 November 2010

bye-bye electric blue

salam.
I have announced that the colour of my wedding theme is electric blue previously but I've changed due to inconsistency of the colour blend with skin tone and many other problems. so we have bought all the kains during our Bandung trip. Damn cheap. I did not take the over-the-top laces because I love simplicity. So I went for the semi-french lace, without beading, 4.5 ms of golden brown satin, and 4.5 ms of shantung silk for my fiancĂ©e. Another same measurements for our Solemnization. That means altogether we bought our reception and nikah attire, for both of us, 2 pairs for each and it costs us only 106 0000 rp which is RM371 in total. Alhamdulillah.
so the colour for my reception is

 plum

golden brown
(note: this is not actual kain, just the colour i googled)

and as for our solemnization we stick to the sweet traditional off-white :)
that's the update so far.
the only wedding things i bought in Bandung was the lace. Did not buy any doorgifts or wedding invitation because we decided to do it in Malaysia.

we're getting there. InshaAllah.

Sunday, 21 November 2010

when somebody said 'NO' to you, for many times, he meant it. get a grip, Nani :(
gonna throw myself in the sad sack.

Friday, 5 November 2010

pelamin?


simple and sweet :)
photo credit:  weddings by maszalina
salam.
hari tu nani ada tulis nani tanak pelamin kan?
sebab nani ngan tunang tanak duk atas pelamin
tapi abah ngan mama insist nak pelamin, untuk ambil gambar je
renjis-renjis tak ada.
Oklah tu kan?
So Nani sebagai anak yang baik, ikutlah cakap abah mama :)

Thursday, 4 November 2010

dalam diam

salam
aku agak diam dalam persediaan 2011. huhu.
tapi nak cakap yang tarikh kenduri Kuala Nerang is confirmed 2 June 2011. InshaAllah.
hari Khamis, yeah, i Know, tapi cuti sekolah and my friends cakap benda tu common di Kedah. Zainida pun majlisnya hari Rabu. lega la jugak bila ada geng :)

Progress Terkini Saya? :
MUA Nikah - booked
MUA Reception  Ampang - booked
Catering - Tomorrow
OP Nikah and Reception Ampang - booked
Doorgifts - Sudah Survey oleh mama dan sudah memesan (I sangat suka idea doorgifts I, and mama pun setuju sangat, thanks to my colleagues yang bagi suggestion) ------> nanti br nak reveal.

that explains why duit banyak dah spend. Book harus deposit duit ye kawan-kawan, tak main la setakat email n SMS ye. Sekarang ni based on sape depo duit dulu dia dapat dulu. Bagi saya yang penakut kehilangan MUA dan OP kegemaran saya, saya dengan cepat bertindak. Kawen kat KL ni tak bleh last minit. Even Unaisah Azlan pun dah fully booked sampai September 2011. sobs. melepas :'( so, don't u people dare say i ni excited terlebih and it's too early for me to do this. kamu boleh lihat sendiri buktinya. I hampir kehilangan OP tau sebab ada orang nak tarikh tu juge, tapi Alhamdulillah i deposit duit dulu :)

tapi Alhamdulillah, setakat ni, walaupun ada halangan dan cabaran semuanya masih ok. belum masanye nak kalut lagi. awal lagi.

ape pun saya ucapkan selamat menjadi sibuk kepasa b2b 2011 dan selamat ke puncak pd b2b 2010 yang akan kawen nov & dec ni :)

mi amor

Daisypath Anniversary tickers