Monday, 27 July 2009

ayer yang hangat

salam
Dalam masa sibuk ai kurang dapat buah fikiran untuk menulis belog, karang puisi atau canting isi.
Peluh boleh dihimpun lebih kurang sebaldi sehari. Panas langkawi betul-betul menguji.
Belum dua minggu aku sudah jadi guru pengiring.
Kem teknik menjawab soalan spm.
Boutique resort pantai cenang.
Aku tidak kritik, tidak melatah, tidak buat muka.
Tapi sebaliknya aku rasa seronok.
Ini peluang bercanda di tepi pantai!

Dan realitinya,
Memang bercanda.
Makanan macam syurga
Bilik macam rumah sendiri
Air-con macam winter
Pemandangan cenang macam hujung dunia.
Terlalu seronok tugas ini.
Dan keseronokan klimaks ialah bila aku guru pengiring.
Bebas lah sedikit. Ada masa curi keluar tengok pantai.
Dan paling klimaks lagi (ada 2 klimaks ya plot cerita ini)
Semuanya percuma
Lagi di akhir kem guru dapat habuan wang tunai.
(kaya sungguh pknk)

anti klimaks ialah sesi-sesi mengantuk dan bosan
biasalah,teknik menjawab kan?
Tapi, aku rasa perlu jadikan sedikit lagi menarik. Barulah pelajar dengar dengan semangat.
Aku pun bosan.
Tapi takpelah
Majlis ilmu, tetap ilmu.

apa pun
cenang tetap meriah

aku suka hidup baru ini.
Hidup baru walaupun tekanan rakan sekerja macam berusaha untuk buat kepala lagi sakit.
Tetap aku hidup.

3 comments:

ustad yang hand sum said...

Lagi 3 bulan hang dapat gaji dah boleh buat down payment honda city. pa lagi??

Hannanika Chan said...

@ustad: yup.tetapi aku tidak mahu honda city. mahu lancer gt. wheeee!

Mr Daha said...

waa.. bestnya p pantai.. jeles tul.

nk beli lancer? waa.. syok tu.. argh.. jeles lagi.. ntah ble la nk posting ni.. nk duit.. ahahaha..

mi amor

Daisypath Anniversary tickers