Tuesday, 7 July 2009

sinar harapan

salam
hari ni aku berjaya ke pejabat MARA sekali lagi.
dengan baju kurung dan berkasut.
wah. kesopanan dan kesusilaan.

hm. pastu aku nampak ramai sangaaattt orang kat lobi.
pastu aku nampak meja, setiap meja ada nama.
aku browse nampak la bahagian penganjuran pelajaran.

rupa-rupanya hari ni hari MARA bertemu pelanggan.
syoknye aku!
jadi aku tanya macam-macam la kat abang ngan kakak tu.
nasib pointer lepas.
dia nak 3.5 ke atas kalau master in english literature.
kalau dia cakap tadi 3.75, memang aku kiss goodbye lah nampaknya.

alhamdulillah.
dah habis tanya aku pun belah teman adik aku potong rambut.
senyum je lepas tu.
hihi.
yes!
ada sinar harapan buatku.
amin

7 comments:

[z@ck] said...

moga berjaya dpt tajaan mara!
=)

Hannanika Chan said...

@ zack : thanks cik adik!

ustad said...

camna kontrak hang ngan kementrian

Hannanika Chan said...

@ ustad : kontrak aku boleh smbg lepas balik. tp aku kene sahkan dulu jawatan sbgai penjawat awam. mungkin ambik masa setaun. so, lepas tu ambik cuti setaun tanpa gaji. then balik sini, smbg aja itu kontrak! :)

ustad said...

oooo baguih2...ingatkan nak kena langgar bond, bahaya tu...try laa apa yang boleh, yang penting jgn give up. bukan senang nak dapat apa yang kita nak tu..

April Fimbristylis said...

best nye nani, aku ni tak tau le masa depan cam gelap je. huhu..

Hannanika Chan said...

@ ustad: thanks :)
@ wani : oit. ade ke ckp camtu. jadi cikgu tak gelap la masa depan. yang penting, merancang sesuatu yg terbaik taw!

mi amor

Daisypath Anniversary tickers