Tuesday, 19 October 2010

Alhamdulillah

Assalamualaikum
Jazakallah Khair.
what more can I say at this particular moment? :)
I am all smiles and laughter these days. Thanks to the Langkawi Netball team. We deserve the win because we fought hard for it. Yes we really do. All the sweats were worth the while. Kami bukan main suka-suka, kami main betul-betul. Sungguh, (my boys use this ungkapan) kami kerja keras. Tak sangka boleh menang dengan nama-nama besar such as Kuala Muda-Yan, Kota Setar, and many others.
I love sports. Masa main netball tu memang peluh tak ingat punya. Aku selalu gagahkan diri walaupun letih amat. Main 15 min rest 5min main 15 min balik. gila kot. huhu. Alhamdulillah, bila main tekanan semua hilang macam tu je. Puas dapat lari sana sini, terbang lompat bagai. kami main semua 5 game kot, 3 dalam kumpulan, pastu jd johan kumpulan B. then kita main semi final, then final. Akhirnya JOHAN. yey. sungguh Sotong.

 sotong-sotong goreng tepung yang gila hebat main

 sotong tayang medal

GA n GS tu penembak tajam kental tu

kalau tak kenal aku, tengok la awek yang paling tinggi (+gemuk) tu. yang tu aku ler. muka sangat bersyukur sebab main dalam dewan, takyah nk risau muka jadi kuda belang :P

another reason for the smiles these days is i've set the date. ye, kawan-kawan, maaflah kalau terpaksa berebut date ngan korang tapi ini adalah sangat muktamad. Ape pun aku tetap akan sampai ke kenduri korang kalau takde aral melintang. so, ni unofficial entry untuk aku "Save the Date". 

Nikah : 27th May 2011
Reception My Side : 28th May 2011 (Ampang, Selangor)
Reception His Side : 4th June 2011 (Kuala Nerang, Kedah) 

InshaAllah reception my side akan diadakan di Dewan IPD Ampang Jaya, Selangor. Ni tempat keje abah :) so, okay la :) Harap-harap kengkawan boleh save the date ye?

itu je :)
Oh ye,
Yang paling Nani nak ucapkan terima kasih ialah kepada Tuhan, kerana di dalam kesusahan dan kesukaran yang Nani tempuhi, ada juga kegembiraan yang Dia selitkan untuk Nani. Nani sangat kesal kalau Nani sering lupakan Dia sebab Nani tahu walaupun Nani tak hidup mewah atau tak sempurna Dia tak pernah menghampakan Nani. Nani akan terus menerus mencari CintaNya dan Nani harap kawan-kawan pun akan sentiasa bersyukur dengan apa yang ada. Eventhough ada orang kata kat kita macam-macam atau kita rasa susah, Nani sentiasa ada Tuhan, Family, Tunang dan kawan-kawan. So, whatever you say to me did/will not matter anymore coz I know how I present myself to God.

The Prophet sal Allahu alaiyhi wa sallam said, “I guarantee a house in Jannah for one who gives up arguing, even if he is in the right; and I guarantee a home in the middle of Jannah for one who abandons lying even for the sake of fun; and I guarantee a house in the highest part of Jannah for one who has good manners.”

semoga kita menjadi orang-orang yang soleh dan solehah. amin :)

8 comments:

cik3i said...

“I guarantee a house in Jannah for one who gives up arguing, even if he is in the right; ..............."

nani, aku tak phm ayat ni.. pls explain. maknanya kita takperlu menegakkan apa yg benar ke? or aku yg silap paham ni?? huuu.. serius tak paham. sori..

nani said...

Maksudnya, mengalah di dalam perbalahan adalah benda yang mulia, untuk meredakan keadaan, maksudnya bersabar, jgn ikut perasaan :) hehehe. Banyak kisah orang islam gah yang mengalah untuk menegakkan islam, mksudnya sanggup mati syahid untuk islam :)

♥♥ eija ♥♥ said...

alhamdulillah..
by the way kita have same common

nikah day kita sama :)

Nad.Cydot said...

tece, cek nk ikut tece balik KL boleh time tece kawen? hehe. mengada btol! :P

nani said...

@eija : alhamdulillah, yey, good luck to both of us ye? :)
@nad : ngades, tp bleh je masuk dlm beg. kalau nk ikut kene tonyoh periuk, boleh kan? :)))

cik3i said...

oh, ic ic.. thanx for info. :)

haa.. apa rahsia menang? nak korek skit, nx week latihan pusat seminggu, pastu br p lwn. :)

nani said...

@kema: rahsia menang? shooter kitorg mmg sharp and mantap dedua. dapat bola mmg gerenti masuk punye. lgpun GK nye berusaha tak bagi bola masuk D. wakkakaka. haaaaaaahaha. rahsianya is kerja keras, and doa ustazah tu panjangggggggggg

cik3i said...

untung aaa gitu. hg main wing ka?
oh, aku seyes tak sabar nak main nx wk ni!! woot wooooot!!!

mi amor

Daisypath Anniversary tickers