Monday, 6 June 2011

review : make-ups

salam :) actually I wanted to review on my dress first but well, I couldn't find the right picture to paste here so here goes my make up review. well, this review will be updated, for another make up session for my bertandang this 9th june :)

Solemnization make-up
actually I have hired someone else for my solemnization make-up but since my date and time of akad nikah changed I have to hire orang lain. so, kesimpulannya, duit booking untuk first MUA burn. nangis. Alhamdulillah la rm100 je. kalau rm200? double nangis. so i managed to get a new MUA, last minute, online. you see, I really depend a lot online tau. Sume MUA online. haha. Good thing la FB ni. hihik. so, malas cakap panjang, Meera Makeover ni la MUA nikah I. kak meera ni kecik je orgnye. tak dapat imagine ble tgk fb dia hihi. tp dia wat keje kemas and teliti sgt. and she's patient, tak banyak cakap. a good MUA :) tengok la hasilnya :)

 pic from kak meera's fb

 pic from kak meera's fb

photos taken by my bro in law

photos taken by my bro in law

Reception (my side) make-up
I chose kak Emma from Emma Pesona (FB name : EmmaPesona Studio). this is my favorite! her make up is natural :) i memang sangat puas hati n everyone puji sgt2. kesimpulannya highly recommended! ade satu time tu kak emma tersilap buh fake eyelashes, she went ' eh, senget plak'. then she took it out, letak balik, then did her wonders. sangat selambe kan? suke tau mekap ni. sampai hari ni tak boleh lupa her touch :) pricey sikit (for me la, org lain i tak tau), tapi worth it! Alhamdulillah Nani dapat harga lama sebab booking dia awal sangat! a year before (lepas tunang terus booking). and, Nani memang taknak pakai crown segala, I nak simple je. Alhamdulillah, dia faham and mekap dia compliments everything. hihi. banyak pulak testimoni pasal kak emma ni. u ol nilai sendiri lah from my pictures :)




photo yang atas ni sume dr fb kak emma

 picture taken by my sis

picture by dayah, my ex-coursemate

any inquiries? feel free to comment :) especially for b2bs out there.

ps. next update : hand bouquets yang awesomeeeee :)

2 comments:

Q said...

I like purple one!!hihi and veil tu sangat simplicity..suka!!1:D

nani said...

thnks Q :) sumenya mak sy wat sndiri. veil, anak tudung syria, beadings kat anak tudung, veil, border lace yg anak tudung nikah :) pendek kata yang atas kepala sume mama sy wat :)hihi

mi amor

Daisypath Anniversary tickers