Thursday, 30 June 2011

review : tudung

all 3 tudungs are my favourite :)
firstly, my akad nikah tudung. all DIY by mama. the syria inner, the awning, the beading, the lace, the outer, the veil. all mum's work. sy menumpang ke kreativiti mama. nak tempah? boleh je :)




tudung untuk resepsi juga sepenuhnya DIY by my mama :) the syria inner my mama jahit (and we sell them too), the beadings the lace, the outer chiffon the veil, all done by mama. senang dapat mama yang creative ni :)





 
cantik tak? hihi. semua ni idea from my mama. well, she got those magical hands kan.. i sangat puas hati. and, i tak pakai crown! because i  don't like crowns, i like simplicity. so tertunai hajat, because the beadings pun dah cukup menarik bagi i :)
for my groom's side, i bought a shawl from Jakel Jalan TAR 3rd floor. actually Jakel byk sgt pilihan beaded shawl. this one I cari 3 days before I bertolak ke Kedah. Kalau I tau dr awal i dah beli kat sane, hihihi :) and I bought mine for rm130. cheap enough for me. before that Milah and I went to Ariani and mak datinnn, the price? rm700 above! yang I berkenan rm1500! terbeliak biji mata sekejap. hihi. so I trus grab je yang from Jakel tu :) pilihan memang banyak :)

 

 

hihi :) that's all about my hijabs. masa bertandang ni I cakap kat my MUA taknak crown so she put the spider thingi on my head which is unique sebab dia sampai dahi :P oh yeah, the boutique for the groom's side is Berjaya Image, City Plaza Alorsetar :)
enjoy, n thnks for reading :)



p/s kalau ade sape2 nak tempah, just e-mail me at hannanika@gmail.com or pm me via fb username hanani rahman and tell me about your dream tudung and we'll try our best :)

3 comments:

farah aminuddin said...

semua cantik especially the one yg u pakai masa reception. lawaaaa!

Miz eL said...

hye, baru stumble upon your blog. seriously, tudung2 tu sgt2 cantik. especially yang magenta tu.

p/s: kalau nak tempah camane yer? :)

nani said...

@farah : thanks :) hihi. i pun plg suka yang tu..
@miz el : hai miz el, thnks. if u nak tempah, e-mail me at hannanika@gmail.com - from there u can tell me what u want, the colour, sumelah. i'll try my best to fulfill it :)

mi amor

Daisypath Anniversary tickers