Wednesday, 7 January 2009

aku di fasa kemurungan

salam

aku tulis ini bukan kerana aku ada penyakit kemurungan
i'm just in that sadness phase where everywhere in the cruel world, things seems to grow worse.
sedih :(

1. palestin bermandikan darah dan aku tidak mampu berbuat apa2 selain menulis di sini, mengaminkan doa dan mungkin tidak beli barangan dari Israel
2. opah aku sakit dan sangat memerlukan kami, tetapi kami masing-masing punya kerja jauh dari Kuala Kangsar. kalau la aku berduit dan boleh pergi ke sana setiap hari selepas kelas untuk suapkan moi ke bibirnya, sudah tentu opah gembira sekali. hari aku melawat dan suapkan moi itu sungguh sebak. hampir menitis air mata aku di kulit tua opah yang semakin dimamah usia itu. sedih. aku lihat opah cuba berkata-kata. tak sanggup lihat opah sedemikian rupa :(
3. bapa kepada orang kesayanganku juga sakit teruk dan aku tidak mampu berbuat apa-apa.

kadang-kadang rasa tidak berguna

kerana aku mampu. aku tidak boleh berbuat apa-apa. banyak sangat penghalangnya.
terutamanya wang, dan masa.
aku masih ke kelas
masih belum siap tesis aku

"to have the ability, but to be able to do nothing"

rasa geram kan?
tapi itu hakikat

hanya doa mampu ku berikan
to ppl i really care about

may Allah bless you and lift up all your burdens
i love you

i have 'to'

to have the strength
to not able to use it
to have the guts
to not be able to utilize it
to have the heart
to not be able to feel it

to stay on strong
to believe you are okay

i feel empty
incomplete

if i could have all the love
all the money
and all the time

it would have been easier
for me to reach to you
for me to touch you

i am possibly so frustrated
of the fact that i'm not by your side

such things are frustrating kan?
i wish i'm a grownup

kawan,
bila kita dah berjaya, berkerjaya, bersuami korporat, berpandangan beda, beranak lima,
jangan lupa mama abah ya?

4 comments:

Your Average Mat said...

Amboih.. stream of consciousness dah ni. ehhehehe...

Kitorang makan radix fried chicken utk tak nak support yahudi dan konco2nya. Nak boikot KFC, tapi KFC lagi sedap. nak wat camna?

hershey Que said...

Yea !
ingat mak ayah
:)

aim_excite said...

yes..ingat mak ayah..tu yg penting...nway, bersabar dgn pe yg jd kat kita...sbb sumer yg jadi tu pasti ader hikmah di sebalik kejadian tu
be strong sis !! ;p

Hannanika Chan said...

sedih. bila dah semakin mengunjur umur ni baru sedar mak ayah susah sgt sbnrnya
harap semua berjiwa kesedaran ya :)

mi amor

Daisypath Anniversary tickers