Sunday, 9 August 2009

trafik jam dengan bunga

semalam aku pegi pesta flora yang dekat putrajaya tuh. punye la banyak bunga nya cantik.
tapi nak sampai dekat putrajaya tu mak aih, segala macam jenis jem ada.
stoberi, rambutan, anggur suma ambik lah.
jimi pi bagi jalan kot opis die pulak.
saja nak menayang opis la tu.
huahua.
sampai sana tunggu ustad.
tengok belon udara yang naik nye takdela tinggi mane pun.
ceh.

sebenarnya tujuan aku nak gi sana nak jenguk mat.
wakaka.
si hayyum beli bunga orkid banyak kaw kaw punya.
dah kawen, shopping pun cara laki bini ar.
si sue kata nak beli pasu, tapi jumpe pasu pun idok.
tapi wth ramai sangat orang.
lemaih la. sosak.

akhirnya jumpa gerai si mat
bege mat salai ada, mat bif ade, mat chicken pun ade.
kire francais la ni.
kebetulan pulak nama bege ni mat.
pastu dahla mat belanja kitorang ber5 nih.
aduh.
aku nak bayar dia tolak.
jimi bayar dia tolak.
sheh.
bersalah tau tak.

anyway.
takpe. yang penting kenyang :D

pastu esok aku nak gi upsi ngan mat nak amik jubah.
dengar-dengar hud fakulti bahasa kaler pink. chewaaaahh.
baju aku pun pink.
wahhh.

sampai students pun tegur
"teacher suke kaler pink ek?"
"teacher ni, nampak ayu, suke kaler pink, tapi ganaz"
yearh yearrrrrhhhhh.
ganaz siol aku.

hari tu lagi aku rasa bersalah.
tengah mengajar kelas tambahan inggeris,
kertas terjatuh.
dengan slambernye aku latah kecik
"mak ko babi"
mak aih.
terkejut budak-budak tu.
bantai gelak.
aduhhhh. terkuar la, wth.
tak sengaja weh.
pastu aku tanya
"hampa dengaq ka?"
"kami wat-wat ta dengar la teacher"

dahla kelas first. bebudak pandai sket la dari kelas belakang.
damn.


wooot woooooot.
tapi kan,
walaupun duit poket kering cam sial.
hidup dah makin stabil la.

damn i like it!

6 comments:

-itu gadis- said...

haha..budak2 skrg mmg dh terlbey pndai..

len kali jgn melatah ag eh..ehehe

ustad yang hand sum said...

hang tercakap kat budak2 kelas pandai takpa, hang tercakap kat kelas2 anak hantu, satgi satu langkawi tau hang cakap babi...

aku nak bagi duit kat mat pun dia takmau gak. next time aku tau kat mana nak makan free.

k3i said...

hahahha.. tu la..kalo x hbs satu langkawi tau.

tp hg boleh gerenti ka depa tu xbwk mulut?? tup2 masuk tabloid front pg! hahaha haru!

kalo aku ni kan...aku slalu sembang ngn cikgu junior sorg tu pun, hbis gosip satu skool...tu skola laki tu~~~lagi kuat gossip!! siap p cicah pelam lagi!

[z@ck] said...

hahaha..
kita pn manusia besa gak..
standard r ter melatah cm 2..
ad yg lg truk pn ad..

hihihi

nur ardiyana said...

sweeet la ko nih,,,hahaha...'mak ko babi' hahah...gelak guling~~~

adawiah.zaini said...

hahaha. melatah tu xleh nk control la. trpksa dlm keadaan pemikiran baik sentiasa la kalau nk elak tercakap pelik2. hehe

mi amor

Daisypath Anniversary tickers