Sunday, 6 June 2010

big day #1: so soon.



salam.

since i read blog keychah on her coming mini-big day, i wana blog about mine too. boleh kah? tak muntah kan u ol nak membacanya? hehehe
engagement is not sumting very big but my mum baru je cakap "abah ko tempah katering untuk 150 orang"
"mamaaaaa...nape banyak sangat. nak jemput sape banyak-banyak tu?"
"orang ofis abah, jiran-jiran, sedara kita, family mat, kawan-kawan ko lagi. ala lebih takpe"

aduh. jadi meriah la pulak. nasib la my family tanak mini pelamin and whatsoever. i rasa i pun tak setuju if there is. tidak suke. sangat membazir dan not our adat pun. photographer pun my sister je. cikai2 pun dslr ade, jadi la kan?
uwaaa. the problem is my baju yang ditempah itu adalah agak besar. besauuuuu. makes me look fat.(saya mmg fat so saya mengaku je la ye).dh la kain mahal. 100++ per meter! aduhhhhhhh. takpe2. i tanak membazir so menerima baju itu seadanya. hehe. pandai2 la i kan? (dh mmg gemuk!)
hantaran setel kot. coz my mama very excited, she did all the things. langsir dah tukar. my room je belum. aromatherapy bought! takdela org pengsan masuk bilik i. (tp hakikatnya bilik i wangi jer). bilik air sudah ditonyoh dan ditenyeh. mekap? hmm. manage to get for only rm100 from kak syahrul , cheap kan? need to remind her i want very natural makeup, so no need to be glamer2 and tebal2. fuuuuh.
ring, most important. i like them both! one very simple and sweet, one more very elegant. ngeeee :) love em!
ngeee. ape lagi yang tertinggal ye? hmmmm.
oh ye. encik bakal tunang, semoga majlis kita diberkati tuhan dan moga hubungan ke jinjing pelamin

here's a teaser :P


p/s i'm so excited + nervous!

5 comments:

[z@ck] said...

selamat bertunang sis =)

wanderfulmadnificent said...

acece, can't wait too!

Hannanika Chan said...

@zack : thanks dear :) datangla. hehe. ngade je
@maddy : uwaaaa. need to prepare so many. kawen lagila nanti kan?

Arysha Ismael said...

hahaha.have fun babe..aku ngah have fun jugak ni ngan akak tukang jahit nih..adehhhh

k3ma said...

huuuu..im sooo excited too!!
hope i can make it on dat 12th..

mi amor

Daisypath Anniversary tickers