Monday, 28 June 2010

tak aci ar

salam

aduhai. realitinye sekarang life is not that penat (all sports over yeah!) sebab dh jumpa cara untuk menteteramkan students yang hingar bingar macam di pasar. it is essay, essay, and more, essay, drilling to be exact but alhamdulillah they listened and remember. how nice! and the 2g students pun, taram je la, janji diorang belajar english, and alhamdulillah, dah pandai bezakan 'a' and 'an'. kejap je depa dapat tangkap tadi walaupun first time ajar diorang. great (yelah, 15 hantu kacang tak datang kelas pun jadi aman).

sebenarnya best je jadi cikgu ni. aku yang duk merungut lebey. semuanya kerana apa? kerana tempat posting aku bukan dekat2 dengan rumah aku tapi jauh jauh ke langkawi. jauh. series. lepas ni raya baru balik :(

bila tengok senior tahun lepas, keluar kat mulut perkataan "it's not fair you know, diorang dpt hometown diorang" and bila baca status2 junior kat FB, diorang mcm ade harapan dapat hometown diorang. mulalah dihati bertanya dan bergelodak - "kenapa ni selalu terjadi kat kami? :( kenapa kami selalu disisihkan, tak dapat apa yang kami nak?" errmm :( tp yang tu hanyalah gelodak hati je. jadi aku sedapkan hati sendiri dengan pelbagai benda positif dan terus aku bersyukur kepada Allah SWT yang aku dapat jugak kerja gomen and posting tempat elok2. ada lagi yang kurang bernasib baik dari aku. so, sedapkan ati ke, limpa ke, jantung ke, aku REDHA.

teringin jugak nak mintak tukar. aku nk dekat ngn mak ayah. tak lama lagi nk kene dekat ngn my husband-to-be. hmm.
kalau aku tak dapat
boleh tak aku tulis surat rayuan macam ni :-

dear pegawai kementerian pelajaran bahagian penempatan,

mintak maaf saya mengganggu. saya nak buat rayuan pertukaran saya ke selangor atas sebab-sebab kritikal berikut :-

1. dari umur 13 tahun saya tidak duduk di rumah. saya tinggal di asrama penuh. ibu bapa saya adalah orang yang paling jauh dengan saya. saya tidak dapat menghabiskan masa saya bersama mereka. kemudian saya masuk universiti. bila dikira, hanya 12 tahun saya tinggal bersama keluarga saya. hanya 12 thn sy dapat tgk muka mama abah saya tiap2 hari. boleh tak saya nak tengok muka mereka selalu lepas ni? nak habiskan sisa-sisa hidup mereka dengan saya, sebelum terlambat? saya taknak menyesal satu hari nanti. saya nak bersama mereka :(

2. saya rindu mereka :(

sekian
terima kasih
yang benar,
nani





boleh keeee? :P
gila dah aku ni. nak mampos. hehehe

11 comments:

Anonymous said...

suke baca blog u...actually i pon penah nak jd cikgu...tp i ade penyakit "M" penyakit malas hehehe.. g ujian medsi da lps tang interview lak xlps...thn tros gve up... now jz jd copywriter mag. je laa.... (cik M)

Arysha Ismael said...
This comment has been removed by the author.
nani said...

@cik M : hey, thnks. huhu. jadi cikgu mula2 ingt boleh hadapi, tp lepas rasa byk workload kdg2 rasa nk nanges. thnks bc blog i, len kali drop by lah ur mail ke, facebook ke ape2 :) bleh be friends. u copywriter which mag? mcm best je? buat ape ye copywriter?
@kchah : ko rasa tuan itu akan consider? weyyy, bestnye kalau pegawai tu u. sgt bertimbang rasa ! :D

k3ma said...

member aku sorang ni berboiprenkan org yg bekerja d langkawi... hmmm, maybe nx year dia nak kawen, n of kos la she want to b wit the hubby kan... nnt i tanyakan, mana la tau dia nak tukar suka sama suka ngn u?? hoho~

tp major lain...xpe ke?

Anonymous said...

actually i copywriter under my company...so ade la iklan dalam remaja , rapi mmwanita pa & ma ade la byk lgi..tp xde la byk sgt..i pon xtau le masuk kat bidang ni..tp layan je la.. owh anwy i ade fb..pape u add la.. nice to knw u. =)emazulkarnain@yahoo.com

nani said...

@kema : boleh jeeeee. pls tanya. bekos sekarang major tak penting. asal boleh tulis and baca boleh ajar apa saja. anyway, dia major apa?
@ cik m : nanti sy adddd :)

Afzami said...

cik nani.. aku rasa ramai yg macam, start dari form1 sampai sekarang, xpenah tinggal dirumah buat masa yg lama.. ada baiknya, ada buruknya.. doa byk2 supaya apa yg diinginkan akan dimakbulkan olehNya.. p/s: cpt2 kahwin, baru hilang rasa hang tu.. hahaha..

Anonymous said...

thnz nani.. i xle on laa bos ade ni ngeee =) kantoi kang

kema said...

she s a biology student, just like me... hoho..wey, hausmet aku laaaa.... huahahhaha

wush, kalo la u dpt la salle pj, kompem kecoh skool i! hahaha

nani said...

@cik m : hehe. garang bozz
@ pap2 : ahaks2. aminnnnnn. hari itu bakal menjelma. yeeha
@ kema : uwaaa. bio? ok je kot. hehe. nti i tny sat kat putrajaya bley ke tak macam itew. hehehe,,, asal kecoh weeeehhhh? :P aku minah keypowh ke?

Anonymous said...

bukan garang byk bunyi cam langau

mi amor

Daisypath Anniversary tickers