Wednesday, 9 June 2010

big day #2 : terharu



salam

orang terharu sangat dengan mama sebab dia sangat-sangat supportive dan memahami.
and the best thing is mama sangat pandai membajet, idea sangat kreatif and she can turn sumthing very dull into rainbow. oh mamaku i wish i have your mind.

and to my surprise she agreed with the color scheme i wanted for my wedding (which is next year kot, peekaboo). oooohhhh.... mama, awak memang rawk lah!

hari ni mama masak fruitcake kukus, for doorgifts my majlis nanti. seeee...? mama bikin anak dara dia rasa bersalah la. dahla i tak tolong sangat, semua dia nak buat. tapi ada time dia memekik jugak nama i suruh angkat this and that. of kos la i willing to do it after all yang mama dah buat. mama, i heart you so much!

hantaran, jangan risau. kalau nampak hambar memang mama akan tukarkan completely. and dia dah siapkan semua for me. it's not that i tak nak tolong but, hmm. selalu i dah pegang benda-benda tu sume and it ended up she finished them. hadui. mama. i heart u banyak-banyak.

bilik i. bunga tu mama yang buat.

okla. mmg sume benda2 tu mama yang buatkan. you all tau i buat ape? i drill untuk gantung curtain. gantung curtain. tenyeh bilik ayaq. lap habuk2. angkat katil. angkat sofa. hmmph. benda teknikal. bila la i nak buat benda yang kreatif sket?

and the best part is i gotta sep for my majlis. everything DIY by mama, even doorgifts.and it turned out macam yang dekat kedai. cantik lah! next up, my wedding mama kata she's gona do everything sendiri. tak payah upah2. and i cakap nak doorgifts untuk my wedding, cupcake. my mama said "mama rasa buat fruitcake sendiri lagi jimat. kalau tak dapat buat banyak sekaligus, buat 1 hari 5 kek. then kita potong buh dalam kotak comel"

mama..kamu sangat comellah :)

love u mama.

4 comments:

Arysha Ismael said...

haaha.ye mama kamu sgt comey... :P

Hannanika Chan said...

@kchah : ngeee. susah nak dapat mama macam ni :P kcah, kita doa supaya majlis kita berdua ok yer? cehehe. mcm gediks je. bukan nikah pun :P

kema said...

wahh..i sgt jelesss... huhu

Arysha Ismael said...

tu la...ya ALLAH permudahkan majlis kami ye..sesungguhnya kami menuju ke jalan kebaikan..rahmatila majlis kami..kekalkan jodoh2 kami..terima kasih ya ALLAH..
AMIN..

p/s:hahaha.xpa2.biarla..majlis kita kan...hahaha..

mi amor

Daisypath Anniversary tickers