Friday, 20 February 2009

mari ber'ha-ha'.

salam
kala-kala sem akhir begini aku sudah pk perihal posting yang entah ke mana akan di campak nanti.
prinsip posting aku senang saja
1. asal tak jauh dengan bakal suami (gatai nak mampos ni)
2. tempat tu ada keperluan air untuk mandi dan basuh najis, i mean, beristinjak cara air. sebab aku tak reti nk beristinjak pakai batu. aduyai.

bukan demand nak dekat ngn bakal suami tapi kene pk gak, kalau bersuami sorang kat perlis sorang kat johor gila kopak kami nak kuar duit travel semenanjung semata-mata nak lepas rindu. kalau keja gaji 10k memang tak kisah la. terbang ja bila perlu.

ada kawan aku tanak dapat sekolah kampung and rural hulu banat. sebab, diorang nak mengajar dengan senang hati kepada budak-budak yang sudah agak pandai bahasa inggeris di bandar. itu pilihan diorang la kan, nak wat cemana, kalau hati tu dah tanak, buat pa nak paksa kan? tapi kalau diorang dapat gak posting kat hulu dunia, memang aku doakan diorang survive la. haha. aku? aku tak kisah. seperti yang aku kata tadi. asalkan ada ayor.

pastu ramai gak nak benti jadi teacher after five years kontrak ngan bahagian pendidikan guru. bagusla kat diorang, teruskan usaha mana tau leh jadi PTD ataupun bisnesmen berjaya. aku plak? aku rasa aku go with the flow la. cita-cita paling tinggi setakat ni ialah mohon mengajar english kat ASWARA. aku akan cuba. kalau tak dapat, aku jadi teacherla jugak. best ape? :)

yang bestnya, makin tua ni jadi makin matang woa. tulis pun benda separa ilmiah je. aku kurang tulis pasal percintaan aku sangat dah sekarang ni. sebabnya bukan aku tak suka tulis tapi aku rasa aku kena preserve sikit la story cinta aku n. lagipun, aku ngan mat dah jarang jumpa sangat. sibuk habiskan pengajian. tapi masih seperti dulu. tunggu nak menikah je. beberapa tahun lagi inshaallah. time tu, suka ati aku la kan nak tulis banyak-banyak pasal dia kan? excited la, dah kawin ;p

nanti aku dah posting aku tulis pasal anak-anak murid aku pulak. mana tau ada orang berminat nak membaca. haha.

dan oh ya. baju kurung adventure sangat mengalu-alukan rakan-rakan bacaan dan silent readers. tinggalkan la link korang ye.

anyway, baju kurung adventure masih berterusan dan akan diteruskan, walaupun dapat posting ke pulau bom-bom. aku usahakan.

sekarang zaman blogging. banyak betul blog sekarang. banyak gak yang best. ntah-ntah lepas ni it's gona be bigger. bagusla. teknologi, aku suka, tapi kadang-kadang, meruntuhkan manusia gak. haha :)

teruskan blogging ppl :)
huggies

3 comments:

k3i said...

ui..
dah semangat balik dah nk jd cekgu?
dulu ye ye xmau..
hehehe

mai posting dekat2 aku eh?
leh ronggeng slalu

Hannanika Chan said...

hahaha
bukan semangat lah
aku tgh terima hakikat
maybe untuk 5 tahun
aku nak melangkah pesong sket kot :P

tunggu dan tengok lah!
ronggeng!

gda Mokhtar said...

bukan namanya cabaran kalau cuma nak dihidangkan dengan yang senang!

aku dah tahap redha dah...

mi amor

Daisypath Anniversary tickers