Wednesday, 11 March 2009

nani yang sibuk

salam

thehanani.blogspot.com mengalami kekurangan entri

punca: saya ketandusan kudrat untuk menulis selepas jadual harian dirombak dengan sangat drastik
begini jadualnya (setiap hari sepanjang minggu lepas dan minggu ini):

pagi - berenang paling kurang 2 jam 30 minit di AIMST , kolamnya sangat cantik, facilities first class. ini memang universiti swasta

petang - latihan drama. perlu tarian india yang sangat lincah

malam - sambungan projek paper a.k.a tesis yang kadang kala mencecah jam 3 pagi untuk aku tabulate data dan karang ayatnya.

fuhhh.

inikah hidup?
hidupkah ini?

jarang sekali aku diberi peluang begini
sekali sekala bila di kasi hak untuk lakukan apa yang aku suka
aku gembira
(aku suka berada dalam air dan kolam renang bagaikan katil air!)

walau aku penat prepare untuk in house seminar mr. nukman
walaupun aku kadang-kadang tak sempat balik bilik pun terus ke dewan

aku puas.
dan yang sedikit sedih ialah bila kesibukan terus begini aku lupa berhubung
maaf pada mereka yang suka hubungi aku namun tidak berbalas

wahai pembaca
terima kasih membaca di sini.

kalau kamu kata hidup itu membeli-belah terpulanglah
kalau kamu kata hidup itu ber'night life' maka bergembiralah
kalau kamu kata bahawa hidup itu keluarga, maka aku sangat menyanjungi kamu
kalau kamu rasa hidup itu harta semata, aku kasihan sama kamu
kalau kamu pikir hidup itu berkepit dan tangan pakwenya di pinggang maka mugkin aku pandang sedikit senget pada kamu

entah apa sahaja definisi hidup bagi kamu
itu hidup kamu
tapi kan,
hidup yang berlandaskan ibadah bukan kah lebih indah?
aku ingin mencari hidup yang indah
maka, aku akan teruskan doa
penuhkan iman
aku hendak indah!
ayuh kita :)

mari kita bersukan dan berhidup
ibadah tu kan berbagai-bagai cara :P


jum nikmati!
sayang kamu!

5 comments:

Mr Daha said...

huhuhu... bznyer kak nani.. tp aktiviti yg kne wat tu kan menyeronokkan. So xda la tensen sangat kn. :)

-itu gadis- said...

bznyer akak!!
xpe2..bak kate sheikh muzafar..
"manusia ade mase 24 jam dlm sehari"
so pasti bley..
huhu~

Hafiz-u-ddin said...

perhaps the busy time will shed some of your weight....

(just joking)

Hannanika Chan said...

@daha : yes, syukurlah bz ini yang seronok :) bukan slalu dapat peluand cam ni!
@gadis:aah. 24 jam dlm sehari, byk kan yang kita bleh buat? :)
@hafizuddin: well, i wish!

April Fimbristylis said...

yes, that's the real nani!

mi amor

Daisypath Anniversary tickers