Wednesday, 18 March 2009

sudah hampir kurang sibuk

Salam

penat nya. sibuk itu memenatkan. tambah lagi kalau bersukan di tempat orang, yang jauh ke selatan.
tambah lagi kalau sukan itu ialah berenang yang kudratnya satu badan.
aduh

KAGUM 2009 nampak macam sucks, tapi ada sebahagian yang menarik.
yang paling penting aku dapat ialah pengalaman.
dan juga aku terasa fit serta sihat kerana berenang setiap hari dengan jaya.

walaupun aku tidak menang (dan tak juga dapat tempat corot), aku suka sangat bertanding tuh
memang saingan aku hebat belaka
tapi dapat jumpa and besembang ngan diorang, dan rasakan suasana pertandingan yang sangat menarik
aku suka !

inilah kepuasa namanya. aku cari di sini. aku jumpa.

tahniah kepada yang menang, dan hampir semua dibolot IP (Institut Perguruan) dari Sabah dan Sarawak. mereka memang 'A'.
atikah, kawan se-berenang dalam team kami cakap
"saya assume kak, diorang ni menang sebab diorang ada semangat. datang dari jauh, duit banyak pakai. tak berbaloi kalau pulang tangan kosong"

yes. that is really it.
semangat, keazaman, keyakinan. mendorong kemenangan mereka. sebab diorang rasa akan rugi kalau mereka dihantar, pakai duit beribu dan berjuta, tapi hasilnya tiada. dan lihat lah hasilnya sekarang, aku kagum.

tahniah juga kepada IP aku, IPSAH kerana bawa pulang ini:-
1. emas acara jalan kaki 3000 meter - kak nureen
2. emas acara 110 hurdles - zidan
3. gangsa acara lompat kijang (p) - dayah
4. gangsa acara lompat kijang (l) - zidan
5. perak 4x400m (l) - zidan, adam, wi and naim
6. gangsa beregu badminton (l) - adham & ho
7. gangsa singles badminton (p) - ruby
8. tempat keempat hoki (p) - ramai2

untuk bola, hoki lelaki, renang, olahraga yang lain, tahniah juga kerana semangat kesukanan yang tinggi.
tunggu aku upload gambar di entri seterusnya. gambar masih pada tikah.

mungkin entri ni tak signifikan pada korang
tapi aku saja nak tulis sebab ini keluar dari kotak memori aku.
agak menarik kalau simpan di blog ni.
mungkin 10 tahun mengunjur nanti aku baca balik aku akan sentiasa ingat.

hmpph. aku nak siapkan apa yang tak tersiap lagi. aku dh cukup rehat dari karnival sukan itu

oh. aku mahu kawin!

4 comments:

k3i said...

cehhh..kawen je yg kamoo ingat eh?

-itu gadis- said...

yeah..tahniah atlet2 ipsah!

ejat said...

btoi kema...aku setuju...rumetku n kawen xdpt dpisahkan...bercita pasai KAGUM, dgn aku pun kagum dgn kamu wahai rumetku ^_^

Atie Kamil said...

beb..u pegi my ipti ke??
swimming dkt pool larkin tu ke?

mi amor

Daisypath Anniversary tickers