Monday, 18 May 2009

bercinta

salam semua.

aku dah lama tak menulis dalam bahasa kedua aku. tunggulah ya? aku pun rasa rimas bila blog seorang 'teacher' penuh dengan bahasa ibunda sahaja. tapi tak apa, itu tak mengubah apa-apa kan? :) aku masih bisa senyum, bisa coret, bisa berkata :)

oh ya.
aku teringat kisah cinta aku. oh silap. kisah-kisah cinta aku. ye lah.
kawan-kawan aku semua akan buat muka bila aku cakap macam ni. 
ada juga yang berani kata "cinta ko yang mana satu, nani?".
bagus.
di kalangan kawan-kawan, aku terkenal sebagai seorang yang, banyak bekas kekasih, atau banyak bercinta, atau sebetulnya, cinta itu untuk aku seperti pakaian yang aku tukar-tukar setiap hari.
itu definisi cinta terhadap aku. oleh kawan-kawan.
kalau mahu ejek aku
mereka ejek tentang cinta aku.
kalau mahu perli aku
mereka perli tentang kekasih-kekasih lama aku.
paling kerap aku dengar
"yang mana satu, nani?"
kemudian diekori hilai tawa sepanjang minit itu.
aku?
aku buat kool.
aku buat tenang.
aku buat biasa.
apa nak takut?
aku kan nani. aku tabah, kan?

salah.
memang salah.
aku tahap dah imune dengar kata-kata tu.
tapi,
dimanakah agaknya letak diri aku bila aku dengar benda macam tu?
aku tau, it's no big deal. melawak ja nani. suka melawak ngan hang macam tu.
yelah.
melawak tentang kebodohan diri aku, memang menarik, kan?

oklah
aku tak anggap percintaan aku selama ni satu kebodohan. tapi setengah orang anggap itu kebodohan aku.
aku panggil itu kesilapan. ok?
kan aku manusia.

dan sebenarnya
aku tak minta pun.
aku tak pernah minta. ok?
it just happened.

tapi sekarang aku bahagia dengan mat.
terima kasih mat.

(entri ini bukan entri marah, hokei. kpd kawan2, kalau kamu nak ejek, go ahead. aku dah imune pun. tapi aku sengaja tulis sini sebab aku tak de topik lain, and aku bosan di rumah :P)

8 comments:

mimi mimi. said...

semoga berbahgia salu..=)

Pamee CliQue said...

mat mane kak nani??
eheee

Mr Daha said...

ko knal ke fami? hehehe..

Hannanika Chan said...

@mimi - heee, thanks :)
@pamee - ceh..hehehe... korang tak kenal laaaa :P
@daha - ko pun tak kenal. hiks :P

mimi mimi. said...

saye knal..ngihihi

ejat said...

hai rumet, bunyi mcm skt hati sgt ja......hahaha...relax r....mulut org mmg mcm 2....dah mmg rutin masyrakat kita....tmbh2 plak bila org wat bnda yg bley dianggap luar norma masyarakat....2 yg terjadi kat hang la ^_^ bkn bley stop ckp2 org ni, tp xpa yg penting kita belajar dr kesilapan n i'm sure u have learnt ur lesson (for the better of course) ^_^

Hannanika Chan said...

@mimi - haha. i bet u noe him
@ejat - bukan sakit hati, nak cakap je. entri ini bukan entri marah hokei ppl? :P

Anonymous said...

kelakar gile,,ko baru je sound,,pasal "yg mana satu.."

ada plak yg tanya,,"mat yg mana satu nih"..hahahha

itu la hidup namanya,,

-tiada yg serius melainkan mati-

aku,
farid samat

mi amor

Daisypath Anniversary tickers