Sunday, 17 May 2009

tak pernah terlambat, kan?

salam
:)
pernah tak korang rasa terlambat untuk korang menyedari sesuatu?
pernah?
kalau pernah, korang buat ape?

aku dah hidup bertahun-tahun, aku rasa tak terlambat untuk aku sedar yang aku ni
penggemar, peminat dan penghormat seni.

ok ok
aku dah lama sedar aku ni minah sukan. cakapla sukan apa pun, korang suruh masuk, aku masuk. korang suruh latih, aku latih.
aku dah lama sedar aku minat bahasa inggeris. tulis ka, baca ka, novel ka, short stories ka, poem ka, aku suka, aku boleh tafsir.

lepas tu
ada banyak juga benda yang baik, tambahkan lagi yang buruk
aku sedar semuanya tapi banyak sangat untuk aku tulis.


tapi...wo..kejap kejap.
seni?
dan dibawah seni itu banyak pula cabangnya
- lukis
- tulis puisi
- berlagu
- cipta lagu
- menyanyi (yang ni dari kecil aku dah sedar) <---- kensel ni

woah. 
baru sedar, siyot (ape jadah bahasa poser aku dah tak layan -  sengaja, untuk hiperbola)
haha. aku ketawa puas. baru sedar, baru ja.

dan habislah aku lepas ni.
mesti aku ada impian tambahan yang perlu aku lunaskan.

aduh.
itulah bahayanya sedar!

p/s - kalau kau nak tahu, aku impi baca puisi irama sambil main keyboard casio. ya ya. impian!
(inspirasi insan hebat, kak fynn jamal)

ini poster aku lukis, tapi tulisan print.
saja nak tayang. aku kan penayang.

2 comments:

Your Average Mat said...

that poster sure looks nice even though I was not invited to see the show. Wakaka.

Hannanika Chan said...

mat : not invited? yeah rite!

mi amor

Daisypath Anniversary tickers