Saturday, 24 July 2010

big day#12: baju tunang


12 june 2010.

selalu i masuk blog b2b i akan cr outfit tunang diorang nak tgk kan, biasa la pempuan.
walaupun baju tunang saya tak terhasil seperti yang diinginkan, (sebab guna baju contoh je, saya tidak berada di tempat kejadian) tapi saya redha kerana saya bukanlah jenis yang suka mengomel-ngomel.

tunang saya simple aje tanpa tema khusus, tema cuma diletakkan pada hantaran dan baju. cuma katering je yang gempak giler sebab ade lauk banyak, daging salai lemak cili api, ikan pekasam, ayam paprik, sayur campur, ayam goreng berempah and pelbagai jenis kek (kredit untuk boy, abah dan auntie saya kerana sponsor sikit2)
saya pun tak buat pelamin sebab saya memang taknak. saya dan mama cuma membazirkan masa dan duit ke arah doorgifts iaitu kek buah yang sedap (resepi mama) dan sume orang macam nak dua kek tu. yummy! dan alhamdulillah sume orang macam puji makanan sebab memang bundle-bundle termasuklah doorgifts yang yummy. hehe. mama cakap kalau buat kenduri yang paling penting is makanan, kita mesti bagi tetamu kenyang and puas hati. itu keutamaan mama.
saya tak kecewa langsung bila tak ada mini pelamin, hantaran pun gubhan sendiri aje, no fresh flowers, tapi saya sekadar tahu hari tu cukup indah buat family saya dan dia :)
so, nak post sikit gambar majlis kecil kami untuk tatapan b2b sume :P

my fav hantaran for him
cuppies by whizcakes


my fav picture, snapped by my sis in law, adik i dh malas :P

baju tu mama saya tempah dengan kawan dia, dan kainnya dibeli di jakel :)
photographer ialah adik saya tp dia kena marah ngan mama sebab dia punya gambar tak berapa best sebab dia tak menjalankan tugas ngn baik walaupun kamera mahal, takde gambar family yang lengkap, dan suasana kureng sket.
mekap by lekkoapparel aka kak yong, sangat sangat puas hati! thanks kak yong.
hantaran dibuat oleh kami sendiri.
katering kawan abah yang selalu buat di balai polis ampang tuh.
cincin tunang beli kat tomei dan cincin merisik beli kat langkawi by yours truly :)
doorgifts kek buah mama buat sy tolong packing dlm plastik warna warni.
hmm.
itu je :)

4 comments:

@ty_farEd said...

pink.. i like..!! cup cakes tu memang cute..cantik..!!

nani said...

aty: yup, pink is nice n sweet. hehehe. p lah blog dia, sume design cake dia lawa2 :)

Anonymous said...

http://comelicious-cupcake.blogspot.com/

nani said...

@anon : wow, ur cake seriously cute!

mi amor

Daisypath Anniversary tickers